Om oss

Romerike symfoniorkester ble stiftet i 1969 som en sammenslutning av flere lokale orkesterforeninger på Romerike. Initiativtaker og kunstnerisk leder de første årene var trompetisten Harry Kvebæk. I tidsrommet 1980 - 1994 var komponisten Tor Brevik fast dirigent og instruktør. Orkesteret valgte i noen år å være uten fast dirigent, og fikk mye inspirasjon og utfordringer ved å arbeide med forskjellige dirigenter. Jan Ola Amundsen er nå engasjert som kunstnerisk leder, men orkesteret fortsetter med å ha gjestedirigenter flere ganger hvert år.

Konserter
De fleste konserter foregår i Lillestrøm kultursenter. Konsertene er som oftest på søndager, med generalprøve dagen før. Vi har et variert program med klassisk repertoar, barnekonserter, opera, korverk mm.

Samarbeid
Et av de klare mål Romerike symfoniorkester har er å gi unge talenter i regionen anledning til å være solister med et symfoniorkester. Orkesteret har også et godt samarbeid med Skedsmo kulturskole og Lillestrøm videregående skole. Vi samarbeider med distriktets kommunale musikk- og kulturskoler, Lillestrøm videregående skole, og lokale kor og solister. Vi er åpne for nye ideer og samarbeidspartnere!

Orkesteret har et høyt aktivitetsnivå med ca. fire - fem varierte prosjekter i løpet av året. Repertoaret dekker et stort spekter og med nyttårskonserter, klassiske symfonikonserter, barnekonserter, korkonserter og unge talenter-konserter kan vi tilbyr noe for enhver smak! Vi er glad i samarbeid og har hatt mange fellesprosjektet med de fleste kor i området. Vi har også samarbeidet med Romerike Folkehøgskole med oppførelse av operetten Flaggermusen og Carmina Burana.

Orkesteret er åpent for alle som er glad i musikk og kan traktere et instrument. Vi har et godt miljø og ønsker nye medlemmer velkommen! Bli medlem!Vi takker vår gode støttespiller: Banken der du treffer mennesker!

Webmaster | ©2008 KBA | Siden er sist oppdatert 17.02.2008